Lystring! Barnbok för Livrustkammaren

Ibland får Detail uppdrag som är så roliga att vi får nypa oss i armen. Livrustkammarens barnbok var ett sådant exempel.

Boken ”Lystring undersåtar ¬– här kommer boken om Livrustkammaren” berättar om museets unika museiföremål från femhundra år av Sveriges kungliga historia. Föremål som alla finns på riktigt i museets slottsvalv.

I boken blandas historiska berättelser, klurigt och kul att veta, finurliga illustrationer och fotografier. Boken passar lika bra för barn som för vuxna, att läsa tillsammans hemma eller under en rundtur i museet.

Boken är skriven av författaren Sofi Hjort som är barnboksförfattare och även arbetar som intendent på Livrustkammaren. Illustrationerna är skapade av Mia Nilsson. Detail Produktionsbyrå stod för grafisk formgivning och originalproduktion utifrån design av Charlotta Andersson på Statens historiska museer. Boken är en tegelsten på över hundra lekfulla och fullspäckade sidor.

Flera projekt i samma kategori

Katalogproduktion för Akademibokhandeln


Detail Produktionsbyrå producerar bokreakatalog och julkatalog åt Sveriges ledande bokhandelskedja.

Rapport om attityder till hiv


Grafisk formgivning, illustrationer och infografik till en rapport om attityder till hiv.

Med Nikon på The Open


När Nikon skulle medverka som en av huvudsponsorerna 2022 på The Open Championship – en av världens äldsta och mest prestigefyllda golftävlingar – fick Detail uppdraget att stå för den grafiska utformningen av Nikons sponsorpaviljong om två våningar. Det resulterade i dessa väggar, där vackra naturfoton varvades med information om Nikons optik.

Utställningskommunikation för Historiska museet


Produktion av material till utställningen ”Tillsammans genom tiden” på Historiska museet.

Kontakta oss!

Telefon: 08-588 82 550 • E-post: info@detailproduktion.se • Adress: Medborgarplatsen 4, 6 tr, 118 26 Stockholm

Ska vi kontakta dig?